Uleiul de macadamia- Beneficii pentru piele

Dintotdeauna, plantele exotice au fost folosite in industria cosmetica, deoarece acestea au diferite intrebuintari si ofera destul de multe avantaje. Printre aceste plante exotice se numara chiar si macadamia, care este un arbore originar din Australia, dar care in zilele noastre se cultiva mai mult in Hawaii. Efectele arborelui macadamia sunt destul de bine cunoscute in industria cosmetica, mai ales datorita uleiului de macadamia. Uleiul de macadamia se obtine in special prin presarea nucilor produse de arborele numit macadamia.

Compozitia uleiului de macadamia

ulei-de-macadamia-pentru-masajCat despre compozitia acestui ulei de macadamia putem spune ca este foarte bogat in acizi grasi si in antioxidanti, cum este acidul oleic, cel palmitoleic si cel palmitic. Datorita acestor acizi si a vitaminelor care se gasesc in acest ulei de macadamia, el este ideal pentru pastrarea unui tegument cat mai sanatos pentru o perioada destul de lunga de timp. Astfel ca, putem spune faptul ca acest ulei de macadamia este ideal pentru piele, acesta nelasand urme de grasime pe suprafata acesteia si putand fi folosit in absolut orice moment al zilei. Mai mult decat atat, uleiul de macadamia are o serie de proprietati nutritive foarte importante, deoarece are rolul de a hrani pielea destul de bine. Nu in ultimul rand, acest ulei de macadamia este un produs antiimbatranire, deoarece poate face ca ridurile sa dispara prin minune.

Uleiul de macadamia mai este folosit chiar si de catre femeile care doresc sa scape de vergeturi intr- un timp destul de scurt. Mai mult decat atat, tot cu ajutorul acestui ulei de macadamia se poate reface destul de simplu si intr- un timp destul de scurt pielea care a fost afectata de leziuni sau chiar de rani usoare. Avantajul acestui ulei de macadamia este in principal ca nu lasa urme de grasime pe piele, aspect care face ca acesta sa fie folosit chiar si ca masca de seara sau masca de zi.

Metode de folosire

Inca o utilizare destul de deasa a uleiului de macadamia este aceea cand acesta este folosit impreuna cu ventuzele pentru masaj. In acest tip de masaj realizat cu ajutorul ventuzelor pentru masaj, uleiul de macadamia este folosit ca baza, deoarece acesta are rolul de a permite alunecarea ventuzelor pe piele destul de usor si nu  numai atat, caci are si rolul de a mentine vacuum- ul.

In concluzie putem spune ca, fiecare care isi doreste sa aiba o piele mai frumoasa, dar si cei care doresc sa isi trateze taieturile usoare sau leziunile de la suprafata pielii pot apela destul de usor la ajutorul uleiului de macadamia. Achizitionarea acestui ulei de macadamia poate fi facuta chiar si de pe internet, caci acesta se poate gasi pe destul de multe site-uri care se ocupa cu comercializarea a astfel de produse. Unul dintre ele este magazinul Ventussa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.