Rețetă ușoară de prăjitură Tosca, explicată pas cu pas

Prajitura Tosca este un desert foarte comun pentru ca este foarte usor de preparat insa chiar si asa, trebuie sa aveti grija la cateva detalii atunci cand pregatiti prajitura Tosca daca vreti ca totul sa fie ca la carte.

In primul rand, la prepararea blatului, trebuie sa aveti mare grija la incorporarea ingredientelor uscate. Pe de o parte, se pot forma cocoloase iar pe de alta parte, daca amestecati foarte mult, spuma de albusuri se va lasa iar blatul va ramane tare si nu va creste deloc.

Un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont este pregatirea cremei – trebuie sa amestecati tot timpul pentru a nu se prinde iar cand adaugati untul, daca vreti o crema pufoasa, este recomandat sa mixati la viteza mare pentru cateva minute.

Acum, hai sa vedem care sunt ingredientele necesare pentru o prajitura Tosca clasica. Trebuie sa precizez ca pentru insiropat am folosit cafea dar o puteti inlocui cu lapte, daca desertul va fi consumat si de copii.

Ingrediente necesare pentru prepararea blatului:

  • 4 albusuri
  • 100 gr de zahar + 75 gr de mac nemacinat
  • 1 plic de praf de copt
  • 50 gr de faina alba (orice tip)

Ingrediente necesare pentru prepararea cremei:

  • 4 galbenusuri, un praf de sare
  • 80-100 gr de zahar tos sau pudra
  • 40 gr de amidon de porumb
  • 300 ml de lapte + 100 gr de unt (la temperatura camerei)

Ingrediente extra:

  • 12 biscuiti Petit Beurre + 200 ml de cafea (sau lapte)
  • 100 gr de ciocolata + 100 ml de smantana lichida (pentru glazura)

Pasii de preparare pentru prajitura Tosca:

Desi ordinea pregatirii poate fi putin ciudata, vom incepe cu pregatirea cremei deoarece aceasta trebuie sa se raceasca complet pana in momentul in care o vom pune peste blat.

Pregatirea cremei de vanilie

Crema de vanilie este o crema pe care o folosim pentru foarte multe prajituri iar aceasta poatefi pregatita in multe moduri. Noi o vom prepara astfel: laptele se pune la fiert cu un praf de sare, zaharul si galbenusurile. Se amesteca cu un tel dupa care se adauga amidonul de porumb. Se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana cand veti obtine o crema densa.

Crema se ia de pe foc, se adauga untul si se mixeaza pana este complet incorporat. Se lasa la racit, acoperita cu o folie alimentara, pentru a nu se forma crusta.

Pregatirea blatului de mac

Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare si zaharul. Cand albusurile sunt spumate (pe jumatate) se adauga macul, faina si praful de copt (cernute) si se mixeaza din nou pana cand mai creste in volum.

Blatul se pune la copt la 180 grade pentru 20 de minute – testati cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.

Asamblarea prajiturii Tosca

Pentru montarea prajiturii putem folosi tava in care am copt blatul. Peste blat se pune crema de vanilie, biscuitii insiropati in cafea (sau lapte, daca optati pentru aceasta varianta) si mai apoi glazura de ciocolata.

Pentru glazura, topiti la foc mic sau la cuptorul cu microunde, ciocolata impreuna cu smantana lichida.

Prajitura se da la rece pentru cateva ore dupa care poate fi portionata si servita. Pofta buna si spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *