Alegerea unui espressor manual

espressor

Daca esti iubitor de cafea si iti doresti sa beneficiezi si acasa de o bautura de cea mai buna calitate, ai inceput deja cautarile pentru un espressor. Oferta din momentul actual este destul de variata, incluzand modele care se apropie calitativ de cele profesionale. Vei resimti, cu siguranta, diferentele de gust si de consistenta si, probabil ca nu te vei mai putea niciodata intoarce la cafeaua simpla sau, si mai rau, la cea instant.

Pretul conteaza

espressorUn aspect important este ca poti gasi modele pentru toate buzunarele, care sa te faca sa simti ca intr-adevar bei o cafea “de la mama ei”. Din oferta disponibila pe piata, cele mai interesante modele sunt cele manuale. Aceste aparate te pot enerva, te pot frustra sau dezamagi, dar, pe de alta parte, pot sa iti ofere cel mai bun espresso pe care l-ai baut vreodata.

Aducand o nota de romantism cafelei baute cu persoana iubita, espressoarele manuale sunt primele aparate care au produs ceea ce noi azi numim espresso, si prin asta ne referim la cafeaua produsa datorita presiunii mari si nu prin puterea aburului. Incepand cu anul 1947, espressoarele manuale au aratat o noua fata a ceea ce inseamna o cafea adevarata.

Prin ce difera modelele manuale de celelalte? Practic, te vei implica mai mult in procesul de preparare.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de espressoare manuale. Primul dintre acestea este cel cu piston pe arc. Modelul acesta impinge apa printr-un pat de cafea la o anumita presiune. Va trebui, astfel, sa pui pistonul in pozitia de start si sa lasi arcul sa realizeze munca propriu-zisa, de impingere a apei prin cafea. Trebuie sa ai, insa, in vedere faptul ca vei stabili singur care sunt timpul de infuzare, cantitatea de apa si momentul cand poti scoate bautura. Cel mai probabil vei descoperi aceste detalii experimentand. Recunosti acest tip de espressor prin faptul ca pistonul este in pozitia ridicat. Unul dintre cele mai cunoscute modele de espressoare cu piston cu arc este Elektra Micro Casa a Leva.

Espressorul cu piston direct

Un alt tip de espressor manual este cel cu piston direct. Pe acesta il vei putea recunoaste prin faptul ca pistonul sta in repaus in pozitia culcat. Diferenta principala dintre acest tip de aparat si primul este ca tu faci munca pompei care pune presiune asupra apei pentru a trece prin cafea. Trebuie sa ai, astfel, un simt mult mai dezvoltat pentru a putea recunoaste nivelele optime de presiune sau timpii de infuzare si de preparare. Unul dintre cei mai importanti producatori de espressoare manuale cu piston direct este Pavoni. Sub acest brand au fost fabricate doua modele extrem de cunoscute, unul dintre acestea fiind Europiccola, espressor cu doua termostate, dar care nu poate produce abur si infuza cafeaua in acelasi timp. Pe de alta parte, modelul Professional, datorita designului scurgerii, este capabil sa execute simultan cele doua operatii.

Indiferent de modelul pe care il vei alege, important este sa te bucuri de ceea ce iti va oferi. In definitiv, este doar un prim aparat pe care ti l-ai cumparat si, daca te va prinde microbul acestui gen de cafea numit espresso, cu siguranta nu va fi si ultimul dispozitiv achizitionat.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *